Japanska Tacos (5 port)

download.png
 

Ingredienser

5 små tortillabröd
125 g svartkål
1 vitlöksklyfta
1.5 msk rapsolja
1.5 msk kikärtsspad (från en burk kikärtor)
1.25-1.5 dl rapsolja
0.5-1 msk Colman's senapspulver
0.5 msk Kikkoman-soja
0.25 msk citronjuice
1/2 stort blomkålshuvud
1.5 msk furikake
1.5 msk rapsolja
1/5 paket krasse
Salt och svartpeppar

Tillagning

1. Blanda kikärtsspad, citronjuice och senapspulver i en bunke. Mixa därefter sakta ner rapsolja i en tunn stråle tills såsen tjocknar. Rör ner Kikkoman-soja och smaka av med salt och peppar, samt mer senapspulver till önskad styrka.
2. Skär blomkålen i små buketter och lägg i en skål tillsammans med furikake och rapsolja. Blanda väl så att blomkålen täcks helt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugn på 200 grader i ca 25 minuter tills kålen får fin färg och är mjuk.
3. Skölj svartkålen och riv bladen i små bitar. Värm upp lite olja och 1 krossad vitlöksklyfta i en stekpanna. Sautera svartkålen lätt tills den blir mjuk. Salta lätt.
4. Bygg varje taco på en tortilla med 4-5 blad svartkål i botten, 3-4 blomkålsbitar i mitten och 3 klickar senapsmajonnäs ovanpå. Toppa med lite klippt krasse.

 

Gustav Johansson är vegetarian och älskar både att laga och att äta mat. Han driver bloggen jävligt gott där han samlar och delar med sig av sina recept (veganska och vegetariska), tips på bra restauranger och ett och annat knep som han lärt sig i köket.