Svenska Tacos (5 port)

download.png
 

Ingredienser

5 små tortillabröd
1 paket Oumph Chunk
1 msk rapsolja
0.25 liter havregrädde
4 enbär
0,75 msk torkad timjan
0.5 msk socker
1/2 granatäpple
0.75 msk Kikkoman-soja
0.75 msk Touch of Taste Brynt Scharlottenlöksfond
3 fasta, medelstora potatisar
1.5 msk rapsolja
1/2 kruka kruspersilja
Salt och svartpeppar

Tillagning

1. Skölj potatisen och skär den i ca 7x7 mm stora tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över lite rapsolja, salt och peppar och baka i ugn på 200 grader i ca 15-20 minuter. Potatisen ska bli mjuk och få fin färg.
2. Krossa den frusna Oumphen medan den fortfarande är i påsen för att få mindre bitar. Stek Oumphen i 2-3 minuter i en stor stekpanna tills den börjar få lite yta.
3. Fräs timjan, hackade enbär och ca 1/4 dl granatäpplekärnor i en kastrull i 30 sekunder. Tillsätt havregrädde, fond, Kikkoman-soja och socker och låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg Oumph-bitarna åt sidan på ett fat täckt med folie så att de håller värmen.
5. Reducera gräddsåsen tills den är tjock och krämig och ca 1,5 dl kvarstår.
6. Bygg varje taco på en tortilla med ca 2-3 msk potatiskuber i botten, 3-6 bitar Oumph ovanpå (beroende på storlek), några klickar gräddsås, granatäpplekärnor och lite kruspersilja på toppen.

 

Gustav Johansson är vegetarian och älskar både att laga och att äta mat. Han driver bloggen jävligt gott där han samlar och delar med sig av sina recept (veganska och vegetariska), tips på bra restauranger och ett och annat knep som han lärt sig i köket.