Unikheten i smaken

TABASCO® pepparsåser tillverkas på ett enda ställe i världen – Avery Island, väster om New Orleans i Louisiana. Hit kom Edmund McIlhenny med familj efter att hans bankverksamhet ruinerats som en följd av det amerikanska inbördeskriget. Några frön av pepparfrukterna bakom TABASCO® pepparsåser planterades i familjens trädgård. Sen tog det ett par år av att mixa, röra, lagra och smaka av innan den första flaskan Röd TABASCO® Original Pepparsås såldes 1868. Efter det är det inte mycket som har förändrats.

Pepparfrukterna skördas när de är lagom mogna och perfekt röda. För att slippa tvivel bär de som skördar med sig en liten röd stav ”petit baton rouge”. Har frukten samma färg som staven är den klar. Pepparfrukterna mosas sedan och blandas ut med lite salt från saltgruvorna under Avery Island. Blandningen som i det här stadiet kallas ”mash” tappas därefter upp på bourbonfat, som i sin tur täcks med salt för ytterligare försegling. Sedan får såsen vila i tre år. Under lagringen utvecklas långsamt den smak som karaktäriserar varje droppe Röd TABASCO® Original Pepparsås och som gör den unik i komplexitet och ger den dess smaksättande egenskaper i matlagning. Efter tre år öppnas och inspekteras varje fat av någon ur McIlhenny-familjen. Om smak och kvalitet godkänns blandas innehållet med en fin, destillerad vinäger för att därefter silas ren från skal och frön innan den buteljeras på flaskor och skeppas ut i världen.

TABASCO® pepparsåser är en helt naturlig produkt fri från tillsatser. Testa gärna i din bolognese eller till äggröran på helgfrukosten. 

 

TABASCO® Brand Produkter:

TABASCO® RÖD ORIGINAL PEPPARSÅS -Originalet, stark god pepparsmak. Innehåller enbart peppar, salt och ättika. ANVÄNDNING En favorit i många maträtter som köttfärssås, grytor, BBQ, mexikansk mat, kycklingvingar. Passar bra som topping på pizza, pasta, ägg mm. Även i drinkar som t.ex. klassiska Bloody Mary.

TABASCO® RÖD ORIGINAL PEPPARSÅS -Originalet, stark god pepparsmak. Innehåller enbart peppar, salt och ättika.

ANVÄNDNING
En favorit i många maträtter som köttfärssås, grytor, BBQ, mexikansk mat, kycklingvingar. Passar bra som topping på pizza, pasta, ägg mm. Även i drinkar som t.ex. klassiska Bloody Mary.

TABASCO® GRÖN PEPPARSÅS Gjord på Jalapenopeppar vilket ger en mildare god pepparsmak. ANVÄNDNING Perfekt i din vinägrett, pesto, salsa eller yoghurtsås och ger en härlig syra. När den unika aromen av jäst chilipeppar får lyfta såsen ger det en riktig smakkick till vilken maträtt som helst. Kan användas som ett komplement till citron och vinäger.

TABASCO® GRÖN PEPPARSÅS
Gjord på Jalapenopeppar vilket ger en mildare god pepparsmak.

ANVÄNDNING
Perfekt i din vinägrett, pesto, salsa eller yoghurtsås och ger en härlig syra. När den unika aromen av jäst chilipeppar får lyfta såsen ger det en riktig smakkick till vilken maträtt som helst. Kan användas som ett komplement till citron och vinäger.

TABASCO® HABANERO PEPPARSÅS Turbostark! Gjord på världens starkaste peppar.   ANVÄNDNING Den absolut hetaste. Passar till det mesta, för att smaksätta, bönröror, grillat kött eller kyckling. Ger hetta till soppa, chili, såser och smör.  

TABASCO® HABANERO PEPPARSÅS Turbostark! Gjord på världens starkaste peppar.
 

ANVÄNDNING
Den absolut hetaste. Passar till det mesta, för att smaksätta, bönröror, grillat kött eller kyckling. Ger hetta till soppa, chili,
såser och smör.

 

TABASCO® CHIPOTLE PEPPARSÅS Ganska stark med en härlig rökig smak.   ANVÄNDNING Såsen är perfekt när du vill addera extra smak till hamburgaren, steken, köttet, kycklinggrytan eller marinaden.

TABASCO® CHIPOTLE PEPPARSÅS
Ganska stark med en härlig rökig smak.
 

ANVÄNDNING
Såsen är perfekt när du vill addera extra smak till hamburgaren, steken, köttet, kycklinggrytan eller marinaden.